ÇAĞ KOLEJİ 11. SINIF ÖĞRENCİLERİ İSTANBUL ÜNİVERSİTELERİNİ GEZDİ

ÇAĞ  KOLEJİ   11.  SINIF  ÖĞRENCİLERİ  İSTANBUL ÜNİVERSİTELERİNİ  GEZDİ

Özel  Çağ Fen  Lisesi  ve  Çağ  Anadolu  Lisesi  11. sınıf öğrencileri    29 Nisan  - 1 Mayıs tarihleri arasında üniversiteleri  tanımak , üniversitelerin  bölümleri   ve  eğitimleri hakkında bilgi almak amacıyla İstanbul’a gittiler.

29  Nisan  sabahı  İstanbul’da  olan  öğrenci  ve öğretmenlerimizin ilk  durağı İstanbul Teknik  Üniversitesi  oldu. Üniversite  kampüsü  gezisinin ardından  asistan öğrenciler tarafından üniversitenin bölümleri , eğitim anlayışı hakkında bilgiler alan öğrencilerimizin ikinci durakları  Yıldız Teknik Üniversitesi oldu. Kampüs  gezisinin  ardından  üniversitenin misyonu , vizyonu  ve bölümleri hakkında  da pek çok şey öğrendiler.

30 Nisan’da  öğrenci ve öğretmenlerimiz  sabah  kahvaltısının ardından Çapa Tıp Fakültesine geldiler. Kampüs  turu ve okulla ilgili bilgileri aldıktan sonra  Çocuk Hematolojisi  bölümünü  ziyaret ettiler. Tıp Fakültesinin ardından kültür gezisi kapsamında Sultanahmet’i  gezen  öğrencilerimiz  dünyanın sekizinci  harikası olarak kabul edilen Ayasofya Müzesini  de hayranlıkla dolaştılar ve tarihi yapı hakkında detaylı bilgiler edindiler.

Gezinin son gününde ise Büyükada’ya  giden   öğrenci  ve  öğretmenlerimiz  öğleden  sonra gezerek  öğrenmenin tatlı  yorgunluğu içinde Adana’ya gelmek için yola çıktılar.