OKULUMUZDA 54.KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Türkiye'de 1964 yılından beri kutlanan Kütüphaneler Haftasının amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamaktır. Okulumuzda bu nedenle hafta süresince kütüphanenin önemi ve kullanımı ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla  7.si düzenlenen "81 İlde Okuyoruz" etkinliği  kapsamında  ilk ve ortaokul öğrencileriyle "OKUMAK YAŞATIR" temalı  drone  çekimi yapıldı. Hafta boyunca ise okul bahçesinde okuma etkinlikleri yapıldı.

Ayrıca 9. sınıflar arasında bilgi ve teknolojinin bir arada kullanıldığı  Kahoot Tekniği ile Bilgi Yarışması düzenlendi. Yarışmada öğrencilerimiz yazar, şair ve kitap bilgilerini sınarken aynı zamanda heyecanlı ve zevkli vakit geçirdiler.

Hedefe yalnız çocukları yetiştirmekle ulaşamayız! Çocuklar geleceğindir. Çocuklar geleceği yapacak adamlardır. Fakat geleceği yapacak olan bu çocukları yetiştirecek analar, babalar, kardeşler hepsi şimdiden az çok aydınlatılmalıdır ki, yetiştirecekleri çocukları bu millet ve memlekete hizmet edebilecek, yararlı ve faydalı olabilecek şekilde yetiştirsinler! Hiç olmazsa yetiştirmek lüzumuna inansınlar! Okullardan başka gazeteler, küçük dergiler köylere kadar yayımlanıp dağıtılmalıdır. Bizim köylümüz ne gazete ne dergi vs. okumaz. Bilenler bilmeyenleri toplayıp, okutmayı, onlara okumayı anlatmayı bir vazife bilmelidir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Facebookta Paylaş