ÖZEL ÇAĞ ANADOLU VE FEN LİSESİ 9 VE 10. SINIF ÖĞRENCİLERİ ‘’ARİTMETİK TARİHİNE BAKIŞ ‘’ SEMİNERİNDEYDİ

ÖZEL  ÇAĞ  ANADOLU  VE  FEN  LİSESİ  9  VE 10.  SINIF ÖĞRENCİLERİ  ‘’ARİTMETİK TARİHİNE BAKIŞ ‘’ SEMİNERİNDEYDİ

Özel Çağ Anadolu ve Fen Lisesi 9 ve 10. sınıf öğrencilerine  04 Ocak 2018 tarihinde Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Sayın Prof Dr. Fikri Akdeniz ‘’ Aritmetik Tarihine Bakış ‘’ konulu bir seminer verdi. Matematiğin geçmişi, farklı kültürlerde kullanılan matematik sembolleri, matematiğin evrenselliği ve aritmetik tarihiyle ilgili genel bilgilerin verildiği seminerde ayrıca matematiğin eğlenceli başlıklarından biri olan ‘’ Sihirli Kareler ‘’ hakkında da bilgi aktarıldı. Çağ Üniversitesi Rektör yardımcısı Sayın Prof Dr. Fikri Akdeniz’e değerli vaktini ayırarak  bilgilerini bizlerle paylaştığı için sonsuz teşekkür ederiz.