ÖZEL ÇAĞ FEN LİSESİ / ÇAĞ ANADOLU LİSESİ BİLİM ŞENLİĞİ VE PROJE YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

ÖZEL  ÇAĞ  FEN LİSESİ  / ÇAĞ ANADOLU LİSESİ BİLİM  ŞENLİĞİ VE  PROJE YARIŞMASI ÖDÜLLERİ  SAHİPLERİNİ  BULDU

28  Mayıs  Perşembe günü okul genelinde yapılan Bilim  Şenliği  ve  Proje  Yarışmasının sonuçları  belli oldu. Fen  Bilimleri,  Matematik, Sosyal Bilimler  ve  Yabancı  Diller  alanlarında  143  öğrencimizin   78 projeyle katıldığı  Bilim  Şenliği  Ödül  Töreninde   ise  öğrencilerimizin   heyecanı  görülmeye değerdi.

Üç  kategoride  ödüllerin  verildiği törende önce  mansiyonlar   verildi.  Buna göre :

Matematik  Alanında  Güvercin Yuvası Prensibi ve  Pick Teoremi mansiyon alırken, Matematik Yarışması  üçüncülüğü , Kafes Noktaları  ikinciliği aldı.  Ara  Kesitler ve Desenlerin  Şifresi Projeleri  ise birinciliğe layık  görüldü.

Fen  Bilimleri Alanında   Ateşsiz Yanma Deneyi , By Pass, Muz DNA’sını Görmek ve Kimyasal Saat Projeleri  mansiyon aldı. Sesin Boşlukta Yayılmaması ve Kan Grupları Projeleri Üçüncülüğü ; Geri Dönüşüm Nedir, Plazma Topu ve Kan Grupları Projeleri ikinciliği; Nişasta ile Dans ve Su Roketi Projeleri  birinciliği paylaştılar.

Sosyal  Bilimler Alanında  Piramitlerin Gizemi üçüncülüğe; Vahşi Yaşam Geçitleri ikinciliğe layık görülürken Medya-Siyaset ve Ötekileştirme ,Osmanlının Gizemli Yüzü Harem ve Çocuk ve Suç Projeleri birinciliği paylaştılar.

Ayrıca  bu  yıl, Das Futbal Team FC Bayern München  Projesi  Jüri Özel Ödülü’ne, Comenius Project  ise  Onur Ödülü’ne  layık görüldü.

Bilimsel projeler; öğrencilerin, yaparak, yaşayarak öğrenmelerine olanak hazırlayan; bağımsız, eleştirel düşünme alışkanlığı yanında  problem çözme yeteneği kazanmalarını sağlayan, öğrenme sürecine aktif olarak katılmaları, kendi kendine ve grupla birlikte çalışmalarına olanak verir. Bizler de  Çağ  ailesi  olarak  Proje üretmenin  bilincini  ve  sorumluluğunu taşıyor,Bilim  Şenliği  ve  Proje  Yarışmasında  emeği  geçen tüm  öğretmen ve öğrencilerimize  teşekkür  ediyoruz.