Çağ Koleji’ne Avrupa’dan Birincilik

Çağ Koleji’ne  Avrupa’dan Birincilik

Çağ Koleji’ne  Avrupa’dan Birincilik

Çağ Koleji’nin Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim  ve  Gençlik  Programları  Merkezi Başkanlığınca  yürütülmekte  olan Hayat  Boyu  Öğrenme ( Life  Long  Learning  Programme ) / Comenius  Projesi  kapsamında “Avrupa’yla Ortak Köklerimiz”  başlıklı  proje  başvurusu  kabul  edildi. Proje  ortak  ülkeleri ise  Türkiye, İspanya, İtalya, Galler  ve  Polonya   olarak  belirlendi.

Native Speaker öğretmenlerle anaokulundan itibaren İngilizce eğitim veren ve dünyada kabul gören dil sınavlarında üstün dereceler elde eden Çağ Koleji öğrencilerinin 1.Comenius toplantısında, Türkiye, Mersin, Adana ve Tarsus’un yanında okullarını da hazırladıkları video  ve  slaytlar  eşliğinde tanıttılar. İspanya’nın  çeşitli  şehirlerini  de ziyaret  eden öğrenciler,   katılan  tüm ülkelerin  dillerini  , kültürlerini , eğitim ve  öğretim  sistemlerini  tanıma , Türk  kültürünü  ve  eğitim  sistemini   de  tanıtma   fırsatı buldular.

Comenius Proje toplantısı kapsamında yapılan ‘’ Proje Logosu Yarışması’’nda  1.  ve  2. liği   Özel Çağ  Koleji  öğrencilerinin  hazırladığı  logo  kazandı.  2 yıl boyunca sürecek proje kapsamında, yarışmada birinci olan Çağ Koleji öğrencilerinin hazırladığı logo kullanılacak.