Gökhan BAYBOĞAN XIII.Geleneksel Eğitim Sempozyumunu Değerlendirdi

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği tarafından Türk Eğitim Sistemi’nin gelişmesi, daha kaliteli ve dinamik bir eğitime kavuşulması amacıyla her yıl farklı konularda düzenlenen  Geleneksel Eğitim Sempozyumu’nun 13.’sü,  bu yıl yine Antalya’da gerçekleştirildi. Teori, Uygulama ve Değerlendirmeleriyle Farklı Eğitim ve Öğretim Model / Yöntem / Yaklaşımları” temasıyla gerçekleşen sempozyumun açılışı Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr.Nabi AVCI’nın konuşmalarıyla başladı. Sempozyuma ayrıca, Bakanlık üst kademe yöneticileri, ulusal ve uluslararası akademisyenler, STK’lar, basın kuruluşları ile özel okul sahipleri, yöneticileri ve öğretmenleriyle birlikte 1000 kişi katıldı.

Sempozyuma katılan, Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Çağ Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan BAYBOĞAN, yaptığı değerlendirmede Eğitim sektörü için son derece yararlı bir sempozyum gerçekleşti. Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği olarak, ülkemizdeki eğitimin dünya standartlarında olabilmesi için son derece gayret gösteriyoruz. Sempozyum içerisinde yapılan çalıştaylarda; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise yaş gruplarına uygun, eğitim ve öğretimde kullanılan pek çok değişik modelin uygulamaları deneyimlenerek,  teorilerini anlamaya yönelik çalışmalar yapıldı ve bu modellerden alınan sonuçlar değerlendirildi. Bu çalışmaların, hem kurumlararası diyalogun gelişmesi, hem de eğitim kalitesindeki standartların oluşabilmesi adına önemli getirileri olacağı kanısındayım” dedi.

Eğitimin son teknolojilerin sergilendiği, dünya devlerinin standları ve sunumlarıyla yenilikleri aktardıkları sempozyum, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet KÜÇÜK’ün konuşmasıyla son buldu.