Bilişim Teknolojileri

Hızla gelişen bilgi teknolojileri konusunda temel bilgi ve becerileri kazanmış, bu teknolojileri öğrenim hayatının yanı sıra günlük yaşantısını da kolaylaştıracak biçimde kullanabilen öğrenciler yetiştirmek ve onları iyi birer bilgisayar okur-yazarı yapabilmek dersimizin temel amacıdır. Öğrencilerimiz bu amaç doğrultusunda, destekleyici ve özendirici bir eğitim ortamında değişik teknoloji alanlarında bilgisayar eğitimi alıyorlar. Bugünün teknolojisini yaratıcı ve üretken bir biçimde kullanırken, hayatları boyunca kullanacakları bilgisayar becerilerini kazanıyor, başarı ve kendine güven duygularını geliştiriyorlar.

Derslerimiz, her öğrencinin bir bilgisayarı kullanabilmesine imkân tanıyan bilgisayar laboratuvarımızda yapılmaktadır. Laboratuvarımızda projeksiyon aleti yardımı ile ders anlatılmakta ve daha sonra da öğrencilerimizin öğrendikleri konu ile ilgili çalışma yapmaları sağlanmaktadır.

Okulumuzda 1.sınıftan 4.sınıfa uygulanan Bilişim Teknolojileri dersinde, öğrencilerin; çevredeki bilgi ve teknolojilerin farkına varma, onları güvenli bir şekilde kullanma, çizim yapma, donanım ve yazılım arasındaki farkı anlama ve güvenli bir şekilde kullanma, klavye ve yazı becerilerini geliştirme, bilgileri sunum haline getirerek uygun tekniklerle sunabilme, internet üzerinde araştırma ya da e-posta yolu ile bilgileri paylaşması gibi becerileri edinmeleri ve günlük hayatlarında verimli bir şekilde kullanmaları hedeflenmektedir.