Seçmeli Trafik ve İlk Yardım

Ülkemizde trafik kazaları önemli bir problemdir.  Trafik kazalarında binlerce insan yaşamını yitirmekte, on binlerce insan yaralanmakta ve maddi kayıplar olmaktadır. Tüm dünyada kazalar incelendiğinde, ölümlü ve yaralanmalı kazalarda en çok etkilenen grubun okul çağı çocukları olduğu görülür.

Bizler öğrencilerimizin güvenli bir yaya ve yolcu olarak yetiştirilmesinde, kendi yaş grubuna ait araçları kullanırken güvenli sürücü olmalarında ve ileride herhangi bir taşıtı sürerken sorumluluklarının farkında olmalarında yol gösterici olmayı, trafik sorunlarını önleme ve çözmede yeni öneriler ve projeler geliştirme becerisi sağlamayı hedeflemekteyiz.

"Tehlike yaratmama, tehlikelerden korunma" konularındaki bilgilerini davranışa dönüştürmek için drama, afiş, hikaye yazma, şiir yazma gibi etkinliklerle öğrendiklerini aileleri ile paylaşmaları ve trafik içerisinde bulunduğu zaman aktif bilgi ile düşünmeleri ve davranışa dönüşmesi sağlanmaktadır.